O fazuľovej polievke som už písala. Dnes to bude zas o fazuľovej, ale takej rýchlej. Vymyslela som si recept sama už dávnejšie. Výhodou je, že netreba dlho čakať, kým sa uvarí fazuľa. Použije sa fazuľa z konzervy. Zistila sam, že nám najviac chutí fazuľa v čili omáčke. Tá dodáva polievke špecifickú chuť. Nezvyčajné je, že do polievky pridávam aj trocha na drobno krájanej kyslej kapusty.
zemiaky na kocky, kyslá kapusta, ghee, dobrá klobása, cibuľa, cesnak, hladká múka, fazuľa, ligurček (česky libeček, u nás magi) |
fazuľa v čili omáčke |
krájaná cibuľka, cesnak, klobása |
poprášiť polovicou muky, druhú polovicu zmiešať s trochou vody a tak zahustiť ešte pred pridaním fazule |
pridané zemiaky a kapusta, ligurček, osoliť, okoreniť, zahustiť, nakoniec pridať fazuľu |
horúca polievka |
dobrú chuť |
Keďže je fazuľa v plechovici úplne mäkká, pridávam ju do polievky až nakoniec. Najskôr ju len tak cez prsty scedím z omáčky. Nechám potom len zovrieť a je to hotové. Kapusta dodá kyslú chuť, ale ja aj tak pridávam trocha octu. Mám rada kyslejšiu chuť.
Večer som sa tešila s mojou výšivkou:
Víkend u nás, v našej zemepisnej šírke, nepraje vychádzkam. Stále mrholí a dosť schladilo. Je to čas vhodný na ručné práce, čítanie dobrej literatúry, či obľúbených blogov. Tak dúfam, že kliknete aj na ten môj. Ďakujem!
Daniela
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára