O fazuľovej polievke som už písala. Dnes to bude zas o fazuľovej, ale takej rýchlej. Vymyslela som si recept sama už dávnejšie. Výhodou je, že netreba dlho čakať, kým sa uvarí fazuľa. Použije sa fazuľa z konzervy. Zistila sam, že nám najviac chutí fazuľa v čili omáčke. Tá dodáva polievke špecifickú chuť. Nezvyčajné je, že do polievky pridávam aj trocha na drobno krájanej kyslej kapusty.
| zemiaky na kocky, kyslá kapusta, ghee, dobrá klobása, cibuľa, cesnak, hladká múka, fazuľa, ligurček (česky libeček, u nás magi) |
| fazuľa v čili omáčke |
| krájaná cibuľka, cesnak, klobása |
| poprášiť polovicou muky, druhú polovicu zmiešať s trochou vody a tak zahustiť ešte pred pridaním fazule |
| pridané zemiaky a kapusta, ligurček, osoliť, okoreniť, zahustiť, nakoniec pridať fazuľu |
| horúca polievka |
| dobrú chuť |
Keďže je fazuľa v plechovici úplne mäkká, pridávam ju do polievky až nakoniec. Najskôr ju len tak cez prsty scedím z omáčky. Nechám potom len zovrieť a je to hotové. Kapusta dodá kyslú chuť, ale ja aj tak pridávam trocha octu. Mám rada kyslejšiu chuť.
Večer som sa tešila s mojou výšivkou:
Víkend u nás, v našej zemepisnej šírke, nepraje vychádzkam. Stále mrholí a dosť schladilo. Je to čas vhodný na ručné práce, čítanie dobrej literatúry, či obľúbených blogov. Tak dúfam, že kliknete aj na ten môj. Ďakujem!
Daniela
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára